Idag tänkte jag ta upp veckans läsarfråga. Gunlög skrev att hon ville ha tips vad hon ska tänka på när hon väljer nya glasögonbågar. Hon är 60+, klär i kalla färger och arbetar som personalchef.

Hon skriver vidare:
”Att köpa glasögon är en dyr historia så jag behöver några goda råd. Jag har ett par glasögon och dom används till vardag och fest. Kan tycka att det är snyggt med svarta bågar som är så modernt nu men samtidigt blir det hårt och avslöjande mot ansiktet, syns tydligare om man är trött te.x .Bågen jag har nu är väldigt diskret och smälter in i mitt ansikte. Jag trivs väldigt bra med dom egentligen. Men samtidigt kanske det vore kul att välja något som ger mer attityd……”

Jag håller med Gunlög att svarta bågar är svårare att bära, det blir en hårdare kontrast mot ansiktet, markerar mera mörka ringar under ögonen och jag tycker dem t.o.m att de tar bort ”ljuset” från ögonen. Blicken faller liksom bort och göms lite bakom bågarna, speciellt om det är lite bredare bågar på glasögonen.

Vill man ha en roligare look är det alltid kul med bågar i en färg som passar just dig och din ögonfärg. Men frågan är hur länge man tycker att de är festliga?
Ett annat alternativ är något tunnare bågar runt ögonen för att få en luftigare känsla och med skalmar i en avvikande färg. Här får du både en mer öppen blick och attityd med färgade skalmar.

Om man verkligen vill ha diskreta bågar, finns det bågar som man nästan inte märker att du bär. Tunna titanbågar, exempelvis Lindberg som knappt väger något är att föredra. Dock kan inte alla ha dem beroende på glasens styrka.

Glasögons ska man välja med omsorg, ta dig tid att prova och prova om. Kanske kan man låna hem några bågar föra att känner efter på hemmaplan så att säga. Formen på bågen måste stämma med din ansiktsform så att de ramar in dina ögon/ögonbryn på ett vackert sätt. Ta hjälp av personalen de brukar vara duktiga på att se sådant. Och var inte rädd att prova något helt otänkbart. Viktigaste, tycker jag, är att bågarna matchar din personlighet!

Lycka till!

Betsi
Stilcoach – Utbildare – Personal Shopper

P.s Har du frågor eller funderingar kring din egen personliga stil? Gör som Gunlög och maila mig på betsi@be-yourself.se. Jag publicerar de frågor som jag tror många kan ha nytta av, självklart alltid med ditt godkännande.

 

veckans läsarfråga, be-yourself, betsi, stilcoach, klä sig snyggt, stilkonsult, bågar, glasögon, Betsi, stil

Här kan ni se skillnaden mellan de breda bågar de bågar som är mera osynliga. Båda är snygga på henne, men personligen tycker jag att hennes blick, de pigga ögonen, kommer fram bättre i de tunnare bågarna. Vad tycker ni?

veckans läsarfråga, be-yourself, betsi, stilcoach, klä sig snyggt, stilkonsult, bågar, glasögon, Betsi, stil

Glad färgskala.

veckans läsarfråga, be-yourself, betsi, stilcoach, klä sig snyggt, stilkonsult, bågar, glasögon, Betsi, stil

Osynliga bågar med färgade skalmar, rätt snyggt enligt mig!

Share This