Mode är ett globalt symbolspråk. Vi har under alla tider kommunicerat med våra kläder. Idag skvallrar våra kläder mer än vad vi tror. De avslöjar vem man är eller vilka vi skulle vilja vara.

En medveten person som har en personlig stil särskiljer sig från en som ”vill vara” genom att veta när, var och hur de bär sina plagg. Man måste ha en viss insikt och kunskap att bära de på rätt sätt och vid rätt tillfälle. Det gäller också att veta i vilka färger och former man bäst passar bäst i .

Klädernas symbolspråk

Kläder är intimt förknippade med våra kroppar därför avslöjar de också hur vi mår. Det syns på oss när vi bär plagg som inte känns bra och inte är i samklang med vilka vi är. Ibland kan vi inte identifiera känslan att inte trivas i vissa plagg som bara för en stund sedan såg så bra ut hos andra.

Att hitta din en egen stil kan ibland kännas som att försöka hitta en nål i en höstack. Man orkar inte jaga, prova, matcha, prova igen och igen. Att anlita en stilcoach kan vara värt att investera pengar i. Du slipper felköp och kan bygga upp en flexibel garderob med en röd tråd som knyter ihop din stil.

Kläderna talar också ett eget språk, anlita någon som talar detta språk. Och detta språk är mitt expertis. Du får gärna prenumerera på mitt nyhetsbrev för att ta del av mina bästa stiltips och råd varje vecka.

Olika figurer

Här nedan kan ni se två stil ikoner. Dagens Camilla Thulin med sin säkra, kvinnliga och kurviga stil mot Twiggy från 60-talet då kvinnornas frigörelse var i begynnelse och bh åkte ut. Inga åtsittande former och unisex modet började då ta form.

Vi kan ändå kan vi se att båda har sin egen stil som passar just dem. Med tanke på Twiggis smala figur, långa hals och unga utseendet har jag svårt att se henne med en draperad klänning med V-ringning som skulle göra hennes hals otroligt lång.

Camilla däremot har jag nog aldrig sett med en klänning som är vid från bysten och ner. Tvärtom hon bär alltid figursydda klänningar. Med en helvid klänning skulle Camilla se stor ut eftersom hennes byst är högsta punkten på hennes figur. Det skulle innebära att klänningen skulle hänga ner och se ut som ett tält.

Stilexpert  – ja tack!
Må bäst,
Betsi
Be yourself.

twiggy

60-talets stil ikon.

 

images-1

Stilsäkra Camilla Thulin.

 

Share This