Sommar älskade sommar är förhoppningsvis snart här. När jag tänker på den varma vinden och härliga solskenet längtar jag till de lätta sköna plaggen och sandaler. Bara dra på sig dem och inte behöva tänka på tröjor, jacka, koftor eller strumpor. Sa himla skönt att bara kliva in i skorna utan att inte frysa om fötterna. Härligt!

Med kombinationen värme och fötter i skor utan utan strumpor är inte alltid så lyckat. Här följer 5 snabba tips för en skönare sommar utan ömmande blåsor och skavsår på våra fötter.

1. Hur mycket fötterna sväller dem varma sommardagarna är högst individuellt. Själv köper jag mina sommarskor 1/2 storlek större. De svalare dagarna brukar jag lägga in lädersulor och vips så blir de nättare och lagom stora.

2. Tunna ankelstrumpor om du bär byxor eller tunna 10 den strumpbyxa om du bär kjol är ett bra alternativ om du vill undvika skavsår helt. Tyvärr är det inte alltid som det hjälper därför är följande tips oumbärlig.

3. Compeed – gudomliga plåster, som jag alltid har med mig i väskan. Tål vatten, syns inte och samtidigt läkande. Och verkar omedelbart om det är så att blåsan redan uppstått.

4. Vadderade sulor – Det finns olika tillverkare av sulur som är vadderade. Jag använder alltid lädersulur i alla mina skor, året om. Men i mina klackskor har jag alltid sulor som är extra vadderade under trampdynan, det blir mjukare och dynan dämpar också trycket. Dessa sulur finns på större  välsorterade skoaffärer .

5. Bra skor – A&O, bra skor kostar pengar så är det bara. Vill du spara på något ska du inte göra det när du köper skor. Däremot finns det vissa prisvärda märken som är riktigt sköna för fötterna.

Tamaris, har antishock klackar vilket gör att man studsar fram. Skor i olika klackhöjder. Mycket sköna.
Clarks är sköna skor med bra form och sulur som följer fotens form.
Och sist men inte minst Chie Mihara, tjejen som är ortoped och som sadlade om till skodesigner. En kombination som gör hennes skor otroligt bekväma med en prägel av unik design.

Sko dig rätt denna sommar!

Må bäst,
Betsi
Be yourself.

Be yourself. Strategisk klädsel, sommar älskade sommar

Chie Mihara personliga design.

Be yourself. Strategisk klädsel, sommar älskade sommar

Tamaris Anti Shock

Be yourself. Strategisk klädsel, sommar älskade sommar

Chie Mihara

Be yourself. Strategisk klädsel, sommar älskade sommar

Clarks ursköna läderskor.

Share This