Kvalité. Jag gillar ordet Kvalité. En av mina värdegrunder i mitt företagande är just kvalité. För många kan ordet vara laddat och förväntningarna vara höga men för mig är det mer än så. Det är en livsstil.

Att få leva i en bättre värld innebär för mig att göra noga medvetna val där kvalité är utgångspunkten. Låt mig förklara. Att äta mat som är kravmärkt eller ekologiskt är kvalité. Att shoppa kläder som är av god kvalité som håller länge är hållbart för både oss människor och för miljön. Att låta kvalitén och hållbarheten komma först gör skillnad. På riktigt.

När det kommer till mitt yrke är det likadant. Jag utbildar mina kunder i att inte överkonsumera. Bättre satsa på några få plagg som passar ihop än att ha en garderob full av kläder man sällan använder. Så här skrev en kund till mig efter att vi rensade 90% av hennes garderob.

Hej och tusen tack för senast!
Jag är jättenöjd. Helt plötsligt känner jag att jag visst har saker att ha på mig när jag kliver upp – trots att 90 % av garderoben är borta! Körde iväg allt till myrorna igår också, så jag inte ska frestas att gå till högen och norpa nåt.

Jag lyfter också gärna fram butiker eller tillverkare som gör kvalitetsplagg.
Här kommer dagens tips!

Sidenkompaniet – de gör sidenplagg i finaste Mulberry Silk (mullbärssilke). Mi Carlson som driver butiken kan allt om tillverkningen av sidenjersey i mullbärssilke. Nu förstår jag varför mina sidentoppar som jag använder näsmast kroppen tappar formen, det har att göra med kvalitén av sidenet och vävtekniken. Jag har nu provat deras undertröja och känner stor skillnad, både i passformen och kvalitén. Gå in på deras hemsida eller gå förbi deras butik på Odengatan 33 i Stockholm.

Kerber – Marielle Fond Kerber driver varumärket Kerber. Större delen av hennes kollektion är i siden. Enkla rena linjer i svala färger. Besök gärna Flagship Store på Skånegatan 83 i Stockholm eller webshopen kerber.se

Skönaste siden att sova i från Sidenkompaniet.

be-yourself, stil, stilcoach, strategist klädsel, personligt varumärke, kvalité, personal branding, stilkonsult, Be-yourself, stil, stilcoach, stilkonsult, strategist klädsel, personal branding, personligt varumärke, ledarskapsvarumärke, kvalité IMG_8003

Kerber Flagship Store.

21324_421890424652907_9118879775476179728_n11102857_421890461319570_5387506790440157627_n

Om jag gillar siden? Oh ja!
Vilken är din favoritmaterial och vad innebär kvalité för dig?
Vill du lära dig mer om material? Läs mer här.

Må bäst,
Betsabé Vivanco Goldberg
Stilcoach – Utbildare – Personal Shopper

 

Share This