Klä dig rätt för bättre affärer kan låta ytligt men faktum är att vi många gånger underskattar klädernas betydelse och påverkan i vår vardag, både för de som bär kläderna och för observatören.

Oavsett om du vill det eller inte påverkar din klädsel och stil vad andra tycker om dig. Första intrycket är ett laddat ögonblick och är omöjlig att göra om, speciellt om din klädsel skickar fel signaler till din omgivning.

Att klä sig strategiskt beroende på vilka du träffar eller beroende på situationen du befinner dig i kan vara avgörande om du vill skapa förtroende i dina affärer. 
Fel kläder kan, i stället, skapa avstånd mellan kunderna och dig. För visst handlar all försäljning om relation, förtroende  och även respekt för de du möter?

En annan aspekt är att ditt yttre ska spegla den du är. Känner du dig obekväm i det du har på dig kan du inte heller fokusera på det du har framför dig. Det kan påverkar din prestation just den dagen du behöver vara fokuserad.

  • Hur vill du uppfattas?
  • 
När vill du förstärka ditt budskap, vad väljer du att ha dig då?
  • Kan dina affärer på verkas negativt av ett ogenomtänkt stil?
  • Hur vårdar du ditt Ledaskapsvarumärke?

Dessa är några frågor som jag tog upp med Daniel Magnusson som är både Säljcoah och Ledarskapscoach. Han arbetar med säljare, försäljningschefer och egna företagare att bli just bättre säljare, företagare och därmed öka försäljningen.

Lyssna gärna på intervjun om hur Daniel gör med sin egen klädsel, hur hans tankar går när det kommer till att vårda sitt eget varumärke och om hur han möter sina kunders utmaningar.

Special erbjudanden

Just nu erbjuder jag en stilanalys med personlig varumärkesprofilering. En tjänst som jag har speciellt tagit fram efter att ha intervjuat företagare runt om i Sverige om deras behov kring sitt Personliga varumärke. Tjänsten är till för dig som vill synliggöra, utmärka och stärka ditt Personliga Ledarskapsvarumärke.
3 timmar 4600:-
För er som prenumerera på mitt nyhetsbrev gäller det ett specialpris som finns med i senaste Inspirationsbrevet.

För dig som bor eller kan åka till Luleå kommer jag, tillsammans med Ann-Catrin Hansson, hålla ett mingel med föredrag om Ledarskapsvarumärke och om vikten att hitta en stil som lyfter dig och ditt personliga varumärke till nästa nivå.
Välkommen till After Business den  20 februari på Hotell Savoy. Mer information finns här. Begränsand antal deltagare.

 

säljcoach, strategisk klädsel, Daniel Magnusson, Stilcoach, stilkonsult, stil, ledarskapsvarumärke, personal branding, personligt varumärke, be-yourself.

Daniel Magnusson

                Foto: Ernst Henry Photography.

Må bäst,
Betsabé Vivanco Goldberg
Stilcoach – Utbildare – Personl Shopper

Share This