Att använda film som en del av din marknadsföring är ett effektivt sätt att nå fram till din målgrupp. Du kan filma med din smartphone, datorn eller filmkameran. På youtube är det en uppsjö av filmer inspelade med mer eller mindre finess. Det viktiga är att fånga och beröra dina tittare genom rutan. Och för det krävs det träning!

Därför har jag deltagit i en videobloggsutmaning i en slutengrupp Facebookgrupp, där har vi har gett feedback till varandra. Nyttigt, pirrigt och det hjälper att öva. Övning ger färdighet!

Varje dag har vi ett ämne att videoblogga om. En av uppgifterna var att dela med sig sina bästa 3 tips när man står framför kameran och 3 tips om vad man absolut bör undvika framför kameran.

Mina 3 bästa tips är:

  • Använd bra ljus. Skuggor är inte bra, speciellt om skuggorna hamnar på ansiktet. Längre hår aom faller längst med ansiktet bör man också undvika. Det ger skuggor och ögonen, som är viktigt att se, hamnar i ofokus.
  • Att mötas av ett leende räcker långt. Din energi måste synas igenom rutan, med hjälp av lite smink kan te.x trötta och mörka ringar under ögonen trollas bort. Annars kan du alltid stå och hoppa innan du ställer dig framför kameran för att få upp energin och lite färg på kinderna.
  • Tänk på vad ditt varumärke står för, hela du ska andas ditt varumärke. Kommunicera det verbalt men glöm inte bort kroppspråket och kläderna du väljer att ha på dig. En form eller rätt/fel  färgklick kan höja eller sänka dig. Titta dig i spegeln innan du ställer dig framför kameran. Speglar ditt yttre ditt varumärke?

Här kommer 3 tips om vad du bör undvika framför kameran:

  • Undvik urringat, detta gäller både män och kvinnor. Fel vinkel på kameran eller om du råkar göra en viss rörelse kan ge katastrofala följder.
  • Undvik svart framför kameran. Svart är en ganska avslöjande färg om bär det närmast ansiktet. Mörka ringar under ögonen syns mer. Rätt färg kan lyfta dig och ge en piggare intryck. Om du ändå trivs bäst i mörka färger kan du använda marinblått som  är en mjukare färg än svart.
  • Undvik tyger som är glansiga. Glansiga tyger reflekterar ljuset vilket förstorar din figur och kan ge konstiga skuggor.

Här följer filmklippet från veckans övning. Enjoy!


Må bäst,
Betsabé Vivanco Goldberg
Stilcoach – Utbildare – Personal Shopper

Share This