När du nätverkar och träffar dina kunder, dina läsare eller nya uppdragsgivare är det viktigt att tänka på vad man har på sig. Din stil ska bör spegla exakt det du vill och väcka de rätta känslorna hos de du möter. Själv nätverkar jag en hel del i Stockholmsområdet, det har gett mig nya samarbete och nya uppdrag. Givande och trevligt tycker jag.

Här kommer tre viktiga tips från Stilcoachen:

* Tänk igenom det du ska på dig redan dagen innan. Tänk på vilka personer du ska träffa och på vad du vill förmedla. Se till att dina kläder förmedlar exakt det.

* Välj kläder som du känner dig bekväm i. Det är ingen ide att sätta på dig en skjorta som stramar eller kavajen som känns lite för trångt. Bättre att satsa på en stil som du trivs i för att kunna ha fullt fokus på ditt uppdrag eller möte. Rätt färg kan göra stor skillnad för hur du uppfattas, en sjal eller en skjorta i rätt färg ger en mer levande intryck av dig.

*Välvårdade skor, dofta fräscht, var närvarande och lyssna på den personen du träffar. Att lyssna ger dig en slags försprång, du styr samtalet med dina frågor och låter den andra prata ostört. Vem gillar inte att prata om sig själv?
Läs mer om Konsten att kommunicera här.

Lycka till,
Betsabé Vivanco Goldberg
Stilcoach – Utbildare – Personal Shopper
Be yourself.

IMG_4186

Ett sätt att klä sig som man trivs är att blanda business och ledigt så som bilden här ovan.

 

Be yourself.

 

Share This