Att rensa garderoben eller inte – det är frågan. Visste ni att Svenskarnas textilkonsumtion har ökat med hela 40% de senaste 10 åren. Alltså ligger Sverige bland de topp 10 i värstingslistan. Idag tänkte jag dela med mig tankar kring du bygger en hållbart och flexibel garderob. Men först skulle jag vilja börja med att hjälpa er att sortera bort allt ni inte använder i era garderober. Gör plats och tänk kombinationer och inte enstaka snygga plagg. Var strategisk och försök att hålla en röd tråd i garderoben.

Så här skrev en kund efter att jag hade städat ut nästan 90% plaggen i garderoben:

”Hej och tusen tack för senast!
Jag är jättenöjd. Helt plötsligt känner jag att jag visst har saker att ha på mig när jag kliver upp – trots att 90 % av garderoben är borta! Körde iväg allt till myrorna igår också, så jag inte ska frestas att gå till högen och norpa nåt…J
Ser fram emot shoppingen och kompletteringen det innebär.
Vi hörs och ses!
Hls//Jenny”

Om just denna garderobsrensning kan ni läsa mer om här.

Att shoppa hållbart är inte bara hållbart i din plånbok utan blir också hållbart för miljön. Här följer några tips om hur du håller dina plagg snygga länge. Observera att jag utgår från kvalitetsplagg!

  • Vädra gärna i stället för att tvätta. Vi tvättar för ofta vilket sliter kläderna, Det behövs inte tvätta plaggen efter att ha haft det på arbetet en gång – ett par timmar.
  • Smörj in dina skor med fet skokräm eller impregnera det om det är mockaskor.
  • Använd siden närmast kroppen, detta gäller för både män och kvinnor. Skönt mot kroppen och skonsamt mot skjortan eller blusen som knappt doftar deodorant.
  • Använd tvättpåse för de ömtåliga plaggen och underkläderna.
  • Skänk gamla kläder till välgörenhet eller second hand.
  • Shoppa smart och välj noga dina kvalitetsplagg. Är plaggen snygga och billiga kan du ju fundera på vem det är som betalar priset.

Kom ihåg att det är dina kläder, ditt yttre, människor ser först. Var rädd om vad du signalerar med dina plagg och väck de rätta känslorna hos de du möter!

Behöver du gå igenom din  garderob eller vill veta mer om vad du passar i för färger och former? Kontakta gärna mig, jag ger Skyperådgivning när det passar dig. Du kan också prenumerera på mitt nyhetsbrev där jag delar mig mina stiltips för dig som vill ha en medveten strategisk stil.

att rensa i garderoben eller inte, personal shopper, be-yourself, stil, stilkonsult, stilcoach, färanalys, stilcoachen i Stockholm

Så här såg det ut hos samma kund när hon hade handlat nytt. Få plagg i högre kvalité och så klart med genomgående röd tråd som håller ihop garderoben.

att rensa i garderoben eller inte, färganalys, Be yourself. stilcoachen i stockholm, stilkonsult, stil, strategisk klädsel, kläder, färganalys,

Må bäst,

Betsabé Vivanco Goldberg
Stilcoach – Utbildare – Private Shopper

 

Share This